LEGO City

LEGO City is een populaire thema binnen de LEGO-productlijn, gericht op het bouwen van een stedelijke omgeving vol activiteiten, gebouwen en voertuigen. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 2005 en heeft sindsdien veel fans van alle leeftijden aangetrokken.

 

Populaire LEGO City Sets

De LEGO City sets zijn ontworpen om het dagelijks leven in een moderne stad na te bootsen. Ze omvatten bouwsets van gebouwen, voertuigen en minifiguren die betrekking hebben op verschillende beroepen en scenario’s, zoals politiebureaus, brandweerkazernes, ziekenhuizen, luchthavens, vrachtwagens, treinen en nog veel meer. Dit stelt kinderen en volwassenen in staat hun eigen stad te bouwen en creatieve rollenspellen en verhalen te bedenken. Een tiental populaire sets van LEGO City zijn dan ook:

  • LEGO City Politiebureau (setnummer 60246)

  • LEGO City Brandweercommandant (setnummer 60231)

  • LEGO City Passagierstrein (setnummer 60197)

  • LEGO City Stadsplein (setnummer 60097)

  • LEGO City Ziekenhuis (setnummer 60204)

  • LEGO City Ruimteraket met Lanceerplatform (setnummer 60228)

  • LEGO City Luchtpolitie Drone Achtervolging (setnummer 60207)

  • LEGO City Kustwacht Hoofdkwartier (setnummer 60167)

  • LEGO City Bouwlader (setnummer 60219)

  • LEGO City Brandweerhelikopter (setnummer 60248)

1: LEGO City Politiebureau (setnummer 60246)

Deze set bevat een gedetailleerd politiebureau, een politieauto, een helikopter, een motor en verschillende minifiguren van politieagenten en boeven. Kinderen kunnen hun eigen politie-achtervolgingen en arrestaties naspelen.

2: LEGO City Brandweercommandant (setnummer 60231)

Met deze set kunnen kinderen een brandweercommandantstation bouwen, samen met een brandweerwagen, een helikopter, een motor en minifiguren van brandweerlieden. Het biedt talloze mogelijkheden voor spannende reddingsmissies en het blussen van branden.

3: LEGO City Passagierstrein (setnummer 60197)

Deze set is perfect voor treinliefhebbers. Het bevat een passagierstrein met motor, wagons, een treinstation, minifiguren van passagiers en machinisten, en accessoires zoals een koffiebar en een signaalbord. Kinderen kunnen hun eigen treinavonturen beleven en het station beheren.

4: LEGO City Stadsplein (setnummer 60097)

Deze set biedt een compleet stadsplein met gebouwen, voertuigen, een tram, minifiguren van burgers en accessoires zoals een pizzakraam, een fontein en een geldautomaat. Het creëert een levendige stadsomgeving waarin kinderen hun eigen verhalen kunnen bedenken en naspelen.

5: LEGO City Ziekenhuis (setnummer 60204)

Deze set laat kinderen een ziekenhuis bouwen met verschillende afdelingen, zoals een operatiekamer, een kraamafdeling en een ambulance-ingang. Het bevat ook minifiguren van dokters, verpleegsters, patiënten en een helikopter. Kinderen kunnen rollenspellen spelen en medische noodsituaties simuleren.

6: LEGO City Ruimteraket met Lanceerplatform (setnummer 60228)

Deze set biedt de mogelijkheid om een ruimteraket met lanceerplatform te bouwen. Het bevat ook een onderzoeksvoertuig, een satelliet en astronautminifiguren. Kinderen kunnen een ruimte-avontuur beleven en de raket lanceren naar verre bestemmingen.

7: LEGO City Luchtpolitie Drone Achtervolging (setnummer 60207)

Met deze set kunnen kinderen een spannende achtervolgingsscène met drones nabootsen. Het bevat een politiehelikopter, een drone, een ATV en minifiguren van luchtpolitieagenten en boeven. Kinderen kunnen hun fantasie gebruiken om een luchtpolitieoperatie uit te voeren.

8: LEGO City Kustwacht Hoofdkwartier (setnummer 60167)

Deze set stelt kinderen in staat om een kustwachthoofdkwartier te bouwen met een uitkijktoren, een scheepswrak, een helikopterplatform en een reddingsboot. Het bevat ook minifiguren van kustwachtmedewerkers en accessoires zoals een haai en een reddingsboei. Kinderen kunnen reddingsmissies uitvoeren en maritieme avonturen beleven.

9: LEGO City Bouwlader (setnummer 60219)

Deze set bevat een bouwlader met beweegbare onderdelen, samen met een bouwvakkerminifiguur en bouwaccessoires. Het stelt kinderen in staat om hun eigen bouwprojecten na te spelen en te ervaren hoe het is om te werken op een bouwplaats.

10: LEGO City Brandweerhelikopter (setnummer 60248)

Met deze set kunnen kinderen een brandweerhelikopter bouwen en spelen met een pilootminifiguur en een boom met brandende takken. Ze kunnen de helikopter gebruiken om snel naar de brandhaard te vliegen en de vlammen te blussen.