LEGO – what’s in the name

De naam “Lego” is afgeleid van de Deense woorden “leg godt”, wat “speel goed” betekent. Het is een passende naam, gezien de speelse aard van Lego en de nadruk op creatief spel.

Waarmee is LEGO begonnen?

Lego werd oorspronkelijk gemaakt van hout. In 1947 begon het bedrijf echter met het produceren van plastic bouwstenen, die al snel de harten van kinderen over de hele wereld veroverden.

Eerste LEGO minifiguur

Het eerste Lego minifiguur werd geïntroduceerd in 1978. Sindsdien zijn er meer dan 8.000 verschillende minifiguren gemaakt, waardoor ze een integraal onderdeel zijn geworden van de Lego-ervaring.

Het hoogste LEGO gebouw

Het hoogste Lego-gebouw ter wereld is een replica van de Burj Khalifa in Dubai. Deze indrukwekkende creatie is maar liefst 17 meter hoog en bestaat uit meer dan 500.000 Lego-stenen!

LEGO autobanden

Wist je dat Lego een van de grootste bandenproducenten ter wereld is? Ja, Lego produceert meer dan 306 miljoen kleine rubberen banden per jaar, waardoor ze zelfs meer banden maken dan bedrijven als Goodyear en Bridgestone.

LEGO loopt op wieletjes

Volgend op het aantal LEGO autobanden zijn ze ook  de grootste producent van wielen ter wereld. Ze maken meer dan 318 miljoen wielen per jaar, waardoor ze een cruciaal onderdeel zijn van voertuigen en bewegende creaties.

LEGO is weinig tolerant

Lego-stenen zijn ontworpen om bijna perfect op elkaar te passen. In feite is de tolerantie tussen de noppen en de holtes op de stenen slechts 0,002 mm, wat betekent dat ze vrijwel naadloos in elkaar passen. Dit is een van de redenen waarom Lego-constructies zo stabiel en duurzaam zijn.

6: LEGO City Ruimteraket met Lanceerplatform (setnummer 60228)

Deze set biedt de mogelijkheid om een ruimteraket met lanceerplatform te bouwen. Het bevat ook een onderzoeksvoertuig, een satelliet en astronautminifiguren. Kinderen kunnen een ruimte-avontuur beleven en de raket lanceren naar verre bestemmingen.

LEGO records

Het Guinness World Record voor de grootste Lego-sculptuur ooit gaat naar een levensgrote replica van een X-wing Starfighter uit Star Wars. Deze sculptuur had een spanwijdte van meer dan 13 meter en bestond uit meer dan 5 miljoen Lego-stenen!